Udgivet i Mavebælte.dk's Livsstils-Magasin

Pas godt på dig selv når du rejser - 5 vigtige råd til din næste ferie

Af Mavebælte.dk

Skal du snart på ferie, og vil du gerne være helt sikker på, at du får en god ferie uden problemer? Så læs vores fem gode råd til din næste ferie. Hvis du følger disse råd, vil du komme til at passe meget bedre på dig selv. Du behøver derfor ikke være lige så stresset, og du vil i stedet rigtig kunne slappe af. Disse råd er relevante lige meget, om du skal til Toscana eller Budapest. Hav en fantastisk rejse!

1. Tag en kopi af dit pas

Først og fremmest er det en rigtig god idé at tage en kopi af dit pas. Så har du nemlig alle de vigtigste oplysninger såsom pasnummer.

Du kan altid risikere at miste dit pas. Det kan for eksempel være, at du glemmer tasken med det i en taxa, eller du taber det uden at lægge mærke til det. Du kan selvfølgelig også være uheldig, at det bliver stjålet. Det kan for eksempel være en lommetyv eller nogle, som bryder ind på dit hotelværelse. Lommetyve findes alle steder, så det er en risiko lige meget, hvor du rejser hen.

Hvis du mister dit pas, vil du formentligt ikke kunne rejse hjem på din kopi. Men du kan til gengæld kontakte den nærmeste danske ambassade og vise dem kopien. Det kan hjælpe en del på det administrative arbejde.

2. Skriv telefonnummeret og adressen på hotellet ned på et stykke papir

Det er også en god idé at skrive hotellets telefonnummer og adresse ned på et stykke papir fremfor kun at have de oplysninger på din mobil. Det kan for eksempel være, at din mobil løber tør for batteri, eller du mister den.

Hvis du altid har telefonnummeret på dit hotel, kan du nemlig altid låne en telefon, så du kan ringe til dem. Det kan for eksempel være en af de lokales telefoner. Det kan være nødvendigt, hvis der er sket noget, eller du har brug for hjælp til at komme tilbage til hotellet.

Det er også en fordel at have adressen stående på et papir, da du så kan vise adressen til de lokale eller taxa chaufføren. Det gør det en del lettere at finde hjem, hvis du af en eller anden årsag ikke har adgang til din mobil.

3. Hav dine penge og telefon i et mavebælte

Når du rejser er det som sagt vigtigt at være opmærksom på lommetyve. Ofte hvis du får stjålet noget, lægger du faktisk slet ikke mærke til det, før du skal bruge den stjålne genstand.

Hvis du vil gøre det sværere for lommetyvene, er det en god idé at have din penge og telefon i et mavebælte i stedet for lommen eller en almindelige taske. Det gør det nemlig meget sværere for lommetyvene at få fat på dine penge og din telefon uden, at du opdager det. Generelt så er det en dårlig idé at gå med en rygsæk, da du så ikke opdager, hvis der er nogle, som åbner den, mens du går eller står stille.

4. Research din feriedestination

Når du skal på ferie, er det en rigtig god idé at researche din feriedestination. Så er du nemlig klar over, hvad du skal være opmærksom på dernede.

Du kan for eksempel prøve at google, hvad andre folk har skrevet om din feriedestination. Det kan for eksempel være blogposts eller rejseguides. Der er mange muligheder. Hvis du gerne vil vide lidt om lommetyve og anden kriminalitet, kan du tjekke udenrigsministeriets rejseguides. Her kan du se, hvad du skal være opmærksom på i hvert land.

På udenrigsministeriets hjemmeside vil du også kunne læse om risikoen for terror, naturkatastrofer samt andre sikkerhedsrisici. Det er selvfølgelig ikke sikkert, at det er relevant for dig, men det er en god idé at tjekke alligevel. Du vil nemlig også kunne læse om specielle love eller traditioner, samt hvordan den offentlige transport foregår.

5. Skaf et kort over området

Selvom du sandsynligvis har adgang til data og internet indenfor EU, er det nu alligevel en god idé at skaffe et offline kort over området, som du rejser til. Det kan for eksempel være et fysisk kort, som du kan tage med rundt.

Du kan naturligvis også downloade et kort på mobilen. Der findes forskellige apps, som lader dig downloade offline kort. Det er på mange måder rigtig smart, men hvis du kun har et kort over området på din mobil, risikerer du at ende i problemer, hvis din mobil går død eller forsvinder.

Hvis du for eksempel bliver bestjålet, er det rigtig rart at have et kort, så du nemmere kan finde hjem til hotellet og få hjælp. Det anbefales derfor, at du altid har et fysisk kort, så du altid vil kunne finde hjem. Du kan nemlig sagtens have et fysisk kort, samt et offline kort på mobilen.

Så er du efterhånden klar til at tage på ferie. Det er en god idé at følge alle disse råd, da man aldrig ved, hvad der kan ske. Men det betyder selvfølgelig ikke, at du skal gå og være nervøs, mens du er på ferie. Det skal nemlig nok løse sig.

Find det du mangler på mavebælte.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 50 produkter fra mere end 21 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 122 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-18 09:10:49.

50
Produkter
21
Forhandlere
122
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.